Gratis studie boeken voor de e-reader

Zomertijd betekent meestal ook eindelijk nog eens tijd om te lezen en bij te leren. Ben je nog op zoek naar studie boeken om je e-reader op te vullen?  En liefst boeiend, gratis én legaal? Het kan.

Technologie

Microsoft geeft ook dit jaar in juli weer heel wat e-books gratis weg.
De boeken coveren verschillende technologieen en programma’s. Dat maakt het niet alleen interessant voor developers, programmeurs, dba’s en infrastruktuurbeheerders
maar evengoed voor Office- en Windows 10 gebruikers.

Elk boek is beschikbaar als PDF, sommigen ook in meerdere andere formaten zoals MOBI en EPUB.  Al wat je met doen is op de link klikken om het gewenste bestand te kunnen downloaden. Er is ook een optie om alles in 1 keer binnen te halen.

O’Reilly is gekend voor zijn zeer degelijke maar ook prijzige boeken. Maar wist je dat er op hun websites ook gratis ebook te vinden zijn?

Onder Open books vind je een lijst van uiteenlopende boektitels die om een of ander reden onder open licentie gepubliceerd zijn. Het formaat hangt af van de titel en sommigen zijn enkel on-line via een webpagina te raadplegen.

Onder Free staan er Book Samplers, on-line te lezen en vanuit de on-line reader te saven als pdf en eBooks die je kan downloaden mits invullen van je emailadres. In het laatste geval kan je meestal het formaat kiezen.

Business

Bookboon biedt een uitgebreide collectie studieboeken aan, van Accounting tot Talen.
Alle studieboeken zijn in PDF formaat en gratis te downloaden mits invullen van een formulier. Dit is mogelijk omdat Bookboon met sponsering werkt. Er staat dus reklame in de boeken.

Daarnaast hebben ze ook premium boeken, die zijn betalend maar je kan wel een 30 dagen trail aanvragen.

En verder ?

Nog niet gevonden wat je zoekt? Zoek in Google eens op “ebook zakelijk gratis” of iets soortgelijk. Op heel wat blogs en websites worden ebooks gratis aangeboden.
Bedrijven en freelancers willen zo hun expertise in de kijker plaatsen. Dat lijkt vooral te gebeuren in de marketing wereld maar bv ook Eneco biedt een ebook aan over energiegebruik en zonnepanelen plaatsen…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s