Maak eens een eBook op je tablet

Book creator  is, zoals de naam al aangeeft, een editor voor e-books, vooral dan voor fotoboeken of andere boeken met veel beeld en weinig tekst.

Het is een vrij simpele editor: je kan een cover maken en dan per pagina tekst, beeld, video, audio en zelfs handschrift toevoegen.

Met deze app kan je boeken maken met ‘fixed-layout’: alle elementen kun je precies op de gewenste plaats op het scherm neerzetten, wat ideaal is als je veel beeldmateriaal hebt. Het werkt vrij vlot en geeft snel een leuk resultaat.
Het is wel jammer dat een undo-knop ontbreekt: heb je een element te veel op een pagina gezet dan moet je de heel pagina verwijderen.

De mogelijkheden voor tekst daarentegen zijn zeer beperkt. Je kan zelfs niet de lettergrootte of de kleur aanpassen, laat staan een uitgebreide tekst uit een tekst editor importeren. Voor je roman zal je beter een andere tool zoeken.
Ook voor extra’s zoals automatische inhoudstafels ed. ben je hier niet aan het juiste adres. Je kan ze natuurlijk wel zelf toevoegen, als je ze zelf uittikt en op de gewenste plaats op een pagina zet.

Als je klaar bent kan je het boek exporteren. Het resultaat is een .epub  bestand dat voldoet aan de epub 3 specificaties. Je kan het delen met je familie en vrienden of het uploaden naar één van de self-publishing platforms.

Deze app is beschikbaar voor alle platformen: IOS, Android én Windows.

Voor Windows is tijdelijk de volledige versie gratis te downloaden.
De andere apps hebben de mogelijkheid om 1 boek gratis te maken. Wil je er verder gebruik van blijven maken dan moet je in-app upgraden naar de volledige versie (2,5€ voor een onbeperkt aantal boeken).
Ook voor scholen is er een versie met onbeperkte boeken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, HowTo, Mobile, Recensie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s