Digitaal lotjes trekken

In veel (grote) families is het een traditie: lotje trek om te bepalen wie aan wie een cadeautje gaat geven bij Kerst of met nieuwjaar.

Alle namen worden op papiertjes gezet en verzamelt in een hoed of andere pot en dan mag iedereen een naam trekken. Ook in een vriendenkring is dit niet ongebruikelijk. En steevast heeft er wel iemand zijn eigen naam, of hebben er koppels elkaar geloot.
Ook niet onbelangrijk, iedereen moet aanwezig zijn om de trekking mogelijk te maken.

Om al die probleempjes op te lossen kan je het dit jaar misschien eens online proberen.

Op namentrekken.be bv, je kan hier een groep aanmaken door namen en emailadressen in te geven. De betrokkenen krijgen een email met een link naar een pagina waar ze de door hen getrokken naam kunnen vinden. Niemand zal zichzelf trekken, en er kunnen ook bijkomende uitsluitingen worden toegevoegd.

Ook positief: niemand is verplicht om een account met paswoord aan te maken, ook de groepsbeheerder niet. De linken in de mail bevatten codes die je naar de juiste pagina’s brengen.

Het is ook mogelijk om verlanglijstjes toe te voegen, die dan bekeken kunnen worden door wie je naam getrokken heeft maar dat is geen verplichting.

Voor niets gaat de zon op. Namentrekken.be wordt gesponserd door een aantal ketens. De items in de keuzelijstjes worden vaak automatisch van linken voorzien naar het overeenstemmende product op één van hun e-shops. Uiteraard koop je wat en waar  je waar je wil maar als hint kan het wel tellen.

De groep blijft ook bewaard, je kan hem meerdere jaren na elkaar gebruiken, zo ben je er zeker van dat iedereen telkens iemand anders voorgeschoteld krijgt.

Dit is uiteraard niet de enige website maar wel de meest volledige die ik ben tegengekomen.

Op http://namenloten.com/ kun je naast uitloten, ook lotjes trekken. Het basisopzet is hetzelfde maar hier geen extra mogelijkheden om uitsluitingsregels toe te voegen of om verlanglijstjes toe te voegen. Ook hier ben je niet verplicht een account aan te maken.

https://www.lijstje.nl/, is in de eerste plaats bedoeld om verlanglijstjes te plaatsen waar anderen dan op kunnen afstrepen wat ze als cadeau willen geven, soort van huwelijks-of geboortelijst…Daar heb je een account voor nodig. Je kan hier ook lotjes trekken maar er wordt nergens verduidelijkt wat daar de mogelijkheden van zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Andere en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s