Bookgrabbr, een e-book voor een share

Als self-publisher kon je je e-book al onder aandacht van het grote publiek proberen brengen door gebruik te maken van een pay-with-a-share button op je eigen website. Ook reguliere uitgevers gebruiken die techniek soms om een boek te promoten.

Bookgrabbr.com tilt deze mogelijkheid op een hoger niveau door een service aan te bieden
waar auteurs of uitgevers een e-book gratis kunnen aanbieden in ruil voor een share op sociale media. Alles wat ze moeten doen is een account aanmaken met hun emailadres en hun boek opladen. Er wordt automatisch een bericht gestuurd naar hun eigen sociale netwerk (Twitter, Facebook en/of Linkedin) vanwaar hun volgers de link kunnen oppikken. Er is ook de mogelijkheid om het aantal ‘grabbs’ te beperken.

Wil je een boek lezen, dan moet je het sharen op één van boven genoemde media. Op die manier wordt het bericht verder verspreid in de netwerken en worden extra potentiele klanten bereikt.
Als lezers kun je je aanmelden met je Twitter, Facebook of LinkedIn account. Je hebt dan toegang tot een boekenplank met de e-boeken. Het lezen kan op de website zelf of via de app (beschikbaar voor IOS en Android).
Het is ook mogelijk te gaan grasduinen in de collectie op zoek naar extra lectuur. Elk boek is voorzien van een uitgebreide beschrijving.

Degene die het boek plaatst krijgt uitgebreide statistieken over het bereik van zijn bericht en de downloads. Hij heeft ook de mogelijkheid om iedereen die zijn boek gedownload hebben achteraf een bericht te sturen via BookGrabb.com… Iets waar je als lezer toch ook van op de hoogte zou moeten zijn.

Op dit ogenblik is de service gratis voor auteurs en uitgevers.
In de ‘terms and conditions’ is er evenwel sprake van een ‘fee’ voor het opladen van boeken naar het platform, die door Bookgrabbr.com kan worden gewijzigd.

Enkel Engelstalige boeken beschikbaar.
De website werkt (nog) niet voor Internet Explorer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, Sociale netwerken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s