Onbeperkt lezen met Bliyoo

Bruna lanceert zijn eigen on-line lezen service: Bliyoo. Onbeperkt lezen voor een vast bedrag per maand.

Om het zeker goed te doen werd een gebruikerstest georganiseerd met meer dan 1000 mensen. Afgaande op de reviews van bloggers is het qua gebruiksgemak alvast in orde.
Je kan de app installeren op verschillende toestellen, de boeken en bladwijzers worden steeds gesynchroniseerd zodat je altijd verder kan lezen waar je bent gebleven. Er zijn apps voor Android en IOS. Naast e-books zijn er ook e-magazines te vinden. Je kan gemakkelijk zoeken en de previews zijn zeer uitnodigend.

Het testpubliek was enthousiast. Hun grootste bezorgdheid was de prijs en het aanbod waar op dat moment nog niets over bekend was.
Uiteindelijk worden er nu 3 abonnementen aangeboden. Je kan kiezen tussen boeken , tijdschriften of beide. Voor enkel boeken of enkel tijdschriften betaal je 9,95€ per maand, voor de combi 14,95€. De eerste maand is gratis. Er zouden nu zo’n 10.000 titels beschikbaar zijn, en dat zou binnenkort worden uitgebreid tot 20.000. Zal dit aanbod aantrekkelijk genoeg zijn om veellezers aan te trekken én te houden?

Een derde van de testers liet ook weten het belangrijk te vinden om ook op hun e-reader te kunnen lezen. Werd er bij de aankondiging in februari werd nog gesteld dat e-readers hun beste tijd gehad hebben en er dus enkel apps voor mobiele toestellen zouden worden voorzien, dan is er nu toch ondersteuning van de ‘modernste‘ e-readers aangekondigd. Bij lancering is dat nog niet het geval, daarvoor was de tijd wellicht te kort.

Wat betekend modernste e-readers? Op de website van Bruna zelf staat bij ‘Gemakkelijk lezen op smartphone en tablet*‘, ‘*Binnenkort ook beschikbaar: de Bliyoo reader’. Wil dat zeggen dat Bruna met een dedicated e-reader gaat werken en je dus enkel met dat merk gebruik kan maken van hun service? Ik denk niet dat, dàt de bedoeling was van de vraag van de testers.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, eReader en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s