Belgische strips gaan digitaal

Als je een liefhebber bent van Amerikaanse comics of van manga’s dan kan je al langer je striphonger digitaal bevredigen. Van Belgische strips verscheen er sporadisch wel eens een album in digitale vorm en een paar reeksen hebben hun eigen app in de appstore van Apple. Maar verder?

De Belgische strip uitgeverijen hebben echter hun krachten gebundeld en lanceerden deze week Yieha. Op de website www.yieha.be (en yieha.nl voor de Nederlandse markt) worden nu al 800 titels aangeboden en dat aantal zal blijven groeien aangezien het ook back-catalogussen van de uitgeverijen zullen worden gedigitaliseerd in de toekomst.

Je kan een strip kopen of huren voor 10 dagen. Van elk boek kan je een preview zien. De prijs is afhankelijk van hoe recent de titel is. Interessant is ook de prepaid-mogelijkheid. Zo hoef je niet voor elke aankoop je credit card te gebruiken en kan je ook je kinderen de mogelijkheid geven hun budget te beheren zonder veel risico.

Naast de website is ook een gratis app voor Ipad of Iphone. Alles wat je koopt en huurt kan je ook raadplegen via deze apps. Een androidversie is aangekondigd voor het najaar.

Toch eerst even testen? Bij de promo’s vind je ook een paar albums die gratis worden aangeboden. Ook het DBMag (Ballon Media Magazine), is gratis. Je kan ze downloaden na registratie.

Het opzet is wel degelijk Belgisch: vind je op Yieha.be enkel nederlandstalige strips, dan kan je het frans- en engelstalig aanbod terugvinden op http://www.izneo.com/ . Het is hetzelfde platform, je kan hier inloggen met dezelfde gebruikersnaam en paswoord maar jammer genoeg zijn het wel aparte boekenplanken en krijg je enkel de albums te zien die je op de website hebt gekocht waar je de boekenplank opent. Een gemiste kans, als je het mij vraagt.

Op Izneo heb je ook de mogelijkheid geboden om een abonnement te nemen.

Dit bericht werd geplaatst in eBook, eReader, Internet, Mobile en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Belgische strips gaan digitaal

  1. Pingback: Boekenbeurs 2015 | In de kantlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s