Liberio: van je (cloud) documenten een gepubliceerd e-book maken?

 

Een gratis tool waarmee je e-books in epub 3 formaat kan maken? Met de Liberio webapp zou het kunnen. Reden genoeg om deze tool eens onder de loep te nemen.

Volgens de website is alles wat je moet doen is een account aanmaken op Liberio en een wachtwoord kiezen. Je kan ook inloggen met Google+ of Facebook. Je laadt je document op en het wordt geconverteerd naar een e-book waarna je het enkel nog moet publiceren…

Waar je documenten zich bevinden maakt niet zoveel uit. Je kan ze ophalen uit Google Drive, Dropbox, OneDrive, GitHub of gewoon opladen vanaf je PC. Aanvullend kan je bijkomende gegevens meegeven zoals titel, beschrijving, categorie en trefwoorden. Je kan hier ook kiezen tussen epub 2 en epub 3 als output formaat. (.mobi is ook een mogelijkheid). De inhoudstafel zal worden gegenereerd op basis van de gebruikte titel stijlen in het document. Je kan ook een cover toevoegen. Daarover is uitleg te vinden op hun blog.

Het uiteindelijke resultaat zou een downloadlink moeten zijn waar je je boek kan afhalen. Deze link kan je delen op sociale media. Of je kan het boek naar je eigen Kindle of Google Play account sturen met 1 klik op de knop.

Tot zover de mogelijkheden om te ‘publishen’.

Liberio claimt dat de gegenereerde ePub geschikt is om op te laden naar elk self-publishing platform. Maar dat is iets wat je zelf zal moeten regelen.

Dat is dan de theorie…, de praktijk blijkt minder rooskleurig.

Ga je naar de website dan krijg je een bijna lege interface. Dat ziet er strak uit maar is niet erg intuïtief. Na inloggen krijg je volgend scherm:

Startscherm

Je moet op het grote vlak klikken om verder te kunnen gaan:

select

En dan houdt het op. Er wordt nergens vermeld welke browsers er ondersteunt worden. Internet Explorer 11.0.16 op Windows 8.1 in elk geval niet. De app gaat niet verder dan het startscherm en de desktopversie loopt vast bij het ophalen van een document.

Met Firefox 35.0.1 ben ik toch één stap verder geraakt en kreeg ik het formulier voor de metagegevens te zien maar de pagina laadde niet volledig zodat ik geen cover kon kiezen en de bevestigingsknop werd niet actief. ‘Please Wait…’. Zelfde verhaal voor deze 2 browsers op Windows 7, waar ik ook Chrome 40.0.2214.115 geprobeerd heb.

Het is een geweldig concept maar zolang het niet werkt is deze app niets waard.

En toch zijn er online enthousiaste reviews te vinden. Lukt het jou wel om een document op te laden? In dat geval willen we graag weten welke browser je gebruikt en hoe je dat gedaan hebt !

UPDATE 14/05/2015 :  Liber.io rolde enige tijd geleden een update uit. In IE lukt het nog niet maar in de andere browsers wel. Het resulterende bestand was in orde. Nu nog wat spelen om de effecten van de verschillende instellingen te zien…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, Recensie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Liberio: van je (cloud) documenten een gepubliceerd e-book maken?

  1. Marge zegt:

    Jammer genoeg stopt Liber.io er mee. Vandaag kan je geen nieuwe account meer aanmaken en op 5/11 wordt de website gesloten. Meer info: http://liber.io/blog/the-final-chapter-liberio-is-shutting-down

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s