Back-up maken van bladwijzers in Firefox

In Firefox zit de mogelijkheid om een back-up te maken van bookmarks diep verstopt.
Aangezien de menubalken helemaal door de gebruiker kunnen worden aangepast is het niet voor iedereen op dezelfde plaats terug te vinden.

Heb je de menubalk geactiveerd dan vind je hier een item ‘bladwijzers’. In de adresbalk staat standaard een ster en een lijstvormig icoon. In beide gevallen krijg je bij aanklikken dezelfde drop down menu. Klik hier op ‘Alle bladwijzers tonen’.

menu firefox

Er wordt een venster geopend met de wat vreemde naam ‘Bibliotheek’ waar je zowel de bladwijzers als je downloads en je geschiedenis kan beheren.

Zie je geen van beide mogelijkheden in je menu’s?
Geen nood, hetzelfde scherm verschijnt ook met de sneltoets Ctrl-Shift-B.

FFbladwijzer2

Onder ‘Importeren en reservekopie maken’ zitten verschillende mogelijkheden verborgen.

Kies je ‘Reserve kopie maken’ dan verschijnt er een dialoogvenster waar je de gewenste locatie voor de kopie moet aangeven. Er wordt een kopie gemaakt in .json formaat.
Via ‘Herstellen’ kan je dat bestand dan later gebruiken als er wat mis zou zijn gegaan met je bladwijzers. Deze kopie is enkel bruikbaar in Firefox..

Je kan je bladwijzers ook exporteren naar .html formaat en zo’n bestand kan ook weer worden geïmporteerd. Andere browsers zoals Internet Explorer en Chrome ondersteunen deze html import/export mogelijkheid ook. Op die manier is het makkelijk om bladwijzers uit te wisselen.

Tenslotte vind je hier ook de mogelijkheid om gegevens van andere browsers op hetzelfde toestel rechtstreeks over te nemen in Firefox.

Verder biedt Firefox ook de mogelijkheid om te ‘synchroniseren’,  je bladwijzers opslaan in de cloud zeg maar, zodat je ze ook automatisch op je andere toestellen ter beschikking hebt. Hiervoor moet je een account aanmaken. Firefox Sync vind je terug onderaan in het instellingen menu. (te openen met de knop met de streepjes, helemaal rechts).

(De screenshots zijn genomen van Firefox 33.1.1)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s