Je eigen website

Je hoeft geen programmeur te zijn om een website te kunnen maken. Er zijn genoeg tools on-line die je toelaten een website samen te stellen zonder dat er één lijn code aan te pas komt.

Bezint eer ge begint

Of je nu een persoonlijke website wil opzetten, een on-line plekje wil voor je vereniging of je bedrijfje, je vraagt je best eerst af wat je ermee wil bereiken. Wat is het doel, wie is je publiek en hoe ga je de website nadien verder up to date houden?
Een eigen website is cool maar als er vervolgens niets meer gebeurd is het een lege doos en komt er niemand. Dat is alleen maar zielig.

Plug en play

http://www.wordpress.com
WordPress.com is een on-line blogplatform maar door de mogelijkheid om ook losse extra pagina’s toe te voegen en als startpagina in te stellen kan je er ook een eenvoudige website van maken.
Configureren, teksten toevoegen, alles kan online. Er is een ruime keuze aan plug-ins beschikbaar. WordPress heeft optimalisatie voor zoekmachines, en social media

http://www.weebly.com, www.yola.com, www.wix.com,…
Deze lijst van on-line websitebuilders is zeker niet limitatief. Je kan gratis een website opzetten op basis van hun templates, klikken en slepen is voldoende. Ook een webshop opzetten behoort tot de mogelijkheden. Elk platform heeft zijn eigen insteek, er is er vast wel eentje die bij jouw project past.

In deze 3 gevallen is de basis setup gratis en worden extra functionaliteiten betalend aangeboden (dat geldt ook voor wordpress.com), maar de gratis mogelijkheden zijn voldoende voor het opzetten van een leuke website. Ze claimen alle drie het goed te doen in zoekmachines.

Een buitenbeentje is http://sites.google.com van Google. Hier kan je teamsites maken. Deze service richt zich vooral naar samenwerken en informatie delen binnen een vereniging, klas of team. De plugins omvatten kalenders, foto albums en het delen van documenten. Deze websites worden niet gevonden door zoekmachines.

Domain / URL

Alle bovengenoemde services hebben de mogelijkheid een eigen URL aan te vragen, dat is altijd betalend. Echter dat kan problemen leveren als je later ergens anders met je website naartoe wilt omdat ze zo’n URL’s registreren op hun eigen naam, zij zijn dan de eigenaar.
In het ideale geval registreer je zelf de gewenste url rechtstreeks bij een domainbeheerder, dat is duurder maar dan ben je zelf eigenaar én heb je afhankelijk van de gekozen beheerder, mogelijkheid om subdomainen aan te maken.

Sociale media

Maar misschien is het zelfs helemaal niet nodig een aparte website te maken, en volstaat een goed uitgewerkte page op Facebook of Google+?
Daar heb je plaats genoeg voor basisinformatie en kan je je doelgroep van nieuws voorzien via de posts. Zo’n page kan ook een aanvulling zijn op je website.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Internet, Sociale netwerken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s