Je eigen flip book maken

Je houdt ervan of je haat het: de catalogussen en magazines die als flip book (of bladerkrant) online gezet worden.

Het moet de papieren versie imiteren maar het is altijd een heel gehannes met slepen en zoomen, en er in zoeken kan meestal helemaal niet. Zelfs de originele pdf online zetten zou praktischer zijn voor de gebruiker. Maar waarschijnlijk ziet dat er niet sexy genoeg uit voor marketeers. Daar ga ik tenminste van uit.

Nee dus, ik ben geen fan.

Maar blijkbaar bestaan die wel want er is onlangs een nieuwe tool bijgekomen nl. Flip HTML5 book creator. Het aantal toegelaten pagina’s per boek en de beschikbare functionaliteiten is afhankelijk van de gekozen pack en de prijs.

Er is ook een gratis versie. Die laat toe een pdf om te zetten naar een flip book dat kan worden geïntegreerd in je website. Het resultaat bevat een watermerk. Je hebt geen toegang tot statistieken maar Google Analytics kan wel worden toegevoegd. Je moet je registreren op de website. Om de software te gebruiken moet je inloggen met je account.

In de betalende versies heb je mogelijkheden om andere bestandtypes als basis te gebruiken, de inhoud te bewerken en elementen toe te voegen zoals youTube filmpjes en audio. Je hebt ook verschillende mogelijkheden om het resultaat op te laden naar je eigen webserver of naar de cloud.

Omdat flip html5 gebaseerd is op HTML5, CSS3 en jQuery kan het resulterende flip book in bijna elke browser en op elk mobiel apparaat worden bekeken. Bijna: in Internet Explorer werkt de zoomfunctie niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, HowTo, Internet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s