EPUBTest: e-readers testen op EPUB3 support

Book Industry Study Group (BISG), DAISY Consortium en het International Digital Publishing Forum (IDPF) lanceren de website EPUBTest.org. In tegenstelling wat je op basis van de naam zou verwachten is het geen online tool waarmee je epub3 bestanden kan testen. Daarvoor wordt je doorverwezen naar epubcheck. Het gaat wel over het testen van e-readers.

In welke mate ondersteunt een bepaalde e-reader de ePub3 standaard? Onder ‘EPUB 3 support grid’ vind je een overzicht van de meest bekende en gebruikte e-readers, zowel hardware als apps. Per reader kan je in detail bekijken welke onderdelen van de standaard er wel en niet ondersteunt wordt. En omgekeerd kan je per testonderdeel een vergelijking opvragen.

Je vind hier ook een testsuite om manueel testen uit te voeren op een e-reader. Als je je registreert krijg je toegang tot een formulier om de resultaten in te noteren en zo tot scores te komen die vergeleken kunnen worden met de resultaten in de grid. De EPUB3 files, speciaal ontwikkeld voor de testen, kunnen door iedereen gedownload worden. De resultaten van de testen worden enkel aan de tester getoond. Heb je een eigen e-reader en wil je die graag zien verschijnen in het vergelijkingsoverzicht dan grid dan kan een aanvraag ingediend worden bij BISG.

http://idpf.org/news/bisg-daisy-and-idpf-launch-epubtestorg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eReader en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op EPUBTest: e-readers testen op EPUB3 support

  1. Bas zegt:

    Handig! ben blij dat mijn samsung tablet het nog doet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s