Symbaloo: al je bookmarks en nieuwsfeeds op 1 plaats

 Symbaloo is een tool voor het beheer van bookmarks én nieuwsfeeds in de cloud.

 Symbaloo wijkt af van vergelijkbare diensten door zijn kleurijke vormgeving. Elke link die je toevoegt wordt een kleurig blokje in een grid. Aangezien je zelf kleur en plaats kan bepalen kan je op basis daarvan een indeling aanbrengen in je bookmarks. In het midden van de grid zit standaard een zoekveld van Google.
symbaloo screenshot

Verder is Symbaloo ook een sociaal medium. Heb je een pagina met linken rond een thema opgebouwd (Webmix) dan kan je die delen met de community. Anderen kunnen dan die webmix toevoegen aan hun eigen pagina’s.

Na registratie kan je je eigen pagina’s beginnen samenstellen. Je krijgt een startpagina met een aantal blokjes en een pagina met standaard nieuwsfeeds. Je kan hiermee verder werken of meteen zelf een pagina toevoegen. Je hebt keuze uit blanco grid voor bookmarks of nieuwfeeds, of je kan een keuze maken uit de beschikbare webmixen van anderen.

Klik in de grid waar je je blokje wilt plaatsen en je krijgt een menu aan de linkerkant.

symbaloo blokjes menu

Voor je eigen bookmarks kan je zelf blokjes maken, de interface wijst zichzelf uit: geeft de url, kies kleur en logo en het is klaar. Maar het blijft wel omslachtig om voor elke link op die manier een blokje aan te maken. Daarom is er “Bookmarker” ontwikkelt: een add-on die je kan installeren in je browser (Firefox, Chrome en IE) zodat je ook tijdens het surfen gemakkelijk bookmarks kunt toevoegen in de gewenste webmix. Er zijn ook nog andere tools beschikbaar, om bookmarks uit je browser op te laden bv.

Je kan ook blokjes toevoegen uit de galerij: die bevat zowel bookmarks als widgets.zoals weer, verkeer, beurs, comics ed. .Bij aanklikken van een widgetblokje wordt de informatie in het centrale deel van de pagina getoond, op de plaats van de zoekbox. Je kan de galerij doorzoeken met trefwoorden.

Nieuwsfeedpagina werken op dezelfde manier, alleen kan je hier enkel een rss of atomfeed ingeven en is de lay-out anders. Er wordt geen tile gemaakt maar een box waarin de meest recente berichten worden getoond.

Verder personaliseren is mogelijk door het toevoegen van een achtergrondafbeelding aan de verschillende pagina’s.

Rechtsboven vind je je profiel en kan je je account beheren. Bij voorkeuren kan je aangeven welke pagina je startscherm is en welke widget standaard in het middenveld moet komen. Stel nu Symbaloo als je startscherm in en je hebt altijd alles bij de hand…

Vergeet de tegel voor Indekantlijn niet! 😉

Hulp nodig? Die vind je Online: http://service.symbaloo.com/index.php?p=help&app=portal of in de Community: http://service.symbaloo.com/index.php.

Aanmelden via facebook account is mogelijk en er is integratie met twitter. Je pagina’s zijn overal beschikbaar en er is ook een mobiele versie van de website.

Symbaloo heeft ook een apart programma voor scholen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet, Recensie, Sociale netwerken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s