Tegels voor mappen en bestanden op je Windows8 startscherm

Het startscherm van Windows8 dient als vertrekpunt voor alles wat je op je computer wilt doen. Je vind hier de tegels met snelkoppelingen naar de Windows apps en ook de desktop programma’s krijgen een tegel bij installatie.

Maar wist je dat je ook folders of zelfs veel gebruikte bestanden rechtstreeks vanop je startscherm toegankelijk kan maken? Zo kom je met 1 klik bij je documenten zonder omweg via het bureaublad en verkenner.

Folders toevoegen is vrij simpel: ga naar het bureaublad, selecteer in verkenner de gewenste map en kies in het startmenu bovenaan voor ‘snelle toegang’. Daar vind je ‘vastmaken aan start’.

snelle toegang via verkenner

 Bestanden op het startscherm zetten is ingewikkelder. Je kan ze namelijk niet rechtstreeks toevoegen vanuit verkenner. Om toch een tegel te kunnen maken moet je éérst op het bureaublad een snelkoppeling maken.

Klik rechts op een lege plaats op je bureaublad en kies ‘Nieuw’ en dan snelkoppeling. Geef hier het pad naar het gewenste bestand op.
Hierbij is het belangrijk vóór de bestandslocatie het programma mee te geven waarmee het bestand moet worden geopend, bv notepad voor .txt of winword voor .doc. Je kan ook het hele pad naar het programma meegeven.

snelkoppeling leggen op desktop

Klik op volgende om een naam te kiezen en de snelkoppeling te maken.

Nu zijn we er bijna. Klik rechts op de nieuwe koppeling en selecteer ‘vastmaken aan start’. Opgelet, heb je geen programma meegegeven dan is deze mogelijkheid niet beschikbaar.

Vind je al deze stappen te ingewikkeld maar wil je toch tegels voor bestanden maken dan kan je OblyTile proberen. Dit simpel programmaatje om tegels te maken werkt ook voor bestanden. Je hoeft enkel het juiste pad in te geven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s