Je eigen Windows8 app maken: book-app

Heb je een boek geschreven en wil je het graag digitaal publiceren maar je hebt geen vertrouwen in de huidige DRM systemen? Dan kan je Lulu Wang achterna en een book-app maken voor Windows8.

Voor je aan de app zelf kan beginnen moet je et boek wel al in ePub formaat omgezet hebben. Tips voor het omzetten vanuit Word of vanuit Opendocument vind je in eerdere posts op deze blog. Veel multimedia kan je op deze manier niet kwijt, als dat de bedoeling is zul je toch een app op maat moeten (laten) maken.

Net als voor ‘App in a snap’, is er een template die toelaat om zonder al te veel programmeerkennis een app te maken. Ook voor deze template heb je een PC met Windows8 en Visual Studio Express (de gratis lightversie van Microsoft’s programmeeromgeving) nodig om de template te kunnen gebruiken.

De on-line handleiding bestaat uit 5 stappen waarin duidelijk wordt aangegeven welke stukjes code je moet aanpassen om de app de content van je ePub te laten zien. Je vind hier ook de link naar de template.

Om je boek te verspreiden via de Windows Store moet je een developersaccount aanmaken, en dat is niet gratis: 37€ per jaar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook, HowTo, Mobile en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s