Je eigen Windows8 app maken: nieuws app

Al een jaar voor de lancering van Windows8 probeerde Microsoft programmeurs te overtuigen apps te maken voor het nieuwe operatingsysteem via gratis events en allerlei wedstrijden. Windows8 is al een jaar uit, en de Windows Store begint zich aardig te vullen maar de kloof met de hoeveelheid apps voor IOS en Android blijft groot.

Nu mobiliseert Microsoft ook niet-programmeurs met ‘App in a snap‘, een template die toelaat om zonder al te veel programmeerkennis een app te maken op basis van rssfeeds. Je moet er wel Windows8 voor op je PC hebben en Visual Studio Express (de gratis lightversie van Microsoft’s programmeeromgeving) installeren om de template te kunnen gebruiken.

De on-line handleiding bestaat uit 4 stappen waarin duidelijk wordt aangegeven welk stukje code je moet aanpassen om de app de content van de gewenste RSSfeed te laten zien. In 1 dag tijd zou je zo je eigen app moeten kunnen maken.

Als je de app ook wil verspreiden via de Windows Store dan moet je een developersaccount aanmaken, en dat is niet gratis: 37€ per jaar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Mobile en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s