CloudConvert: bestanden converteren zonder installeren

Niet iedereen gebruikt hetzelfde officepakket. Elk pakket komt met zijn eigen bestandformaten. En de verscheidenheid van officebestanden is dan nog klein bier in vergelijking met de hoeveelheid formaten voor e-books, audio- en video en niet te vergeten archiefbestanden. De kans dat je al eens een bestand ontvangen hebt waar je geen passend programma voor op je computer had staan is dus erg groot.
Wat doe je dan? De leverancier om een andere versie verzoeken? Op zoek gaan naar het bijhorende programma en hopen dat het gratis is en niet veel plaats inneemt, of het bestand gewoon negeren? Voor eenmalig gebruik is het installeren van een compleet programma op zijn zachts gezegd overkill.

CloudConvert kan een oplossing bieden. Deze conversie service zet bestanden om van het ene formaat naar het andere. Aangezien het volledig “in de cloud” draait, hoef je niets te installeren. De lijst ondersteunde formaten is indrukwekkend.
Dit programma is nog in bèta.

Je selecteert gewoon je file op je computer, in Google Drive of Dropbox en geeft aan hoe je het bestand wil ontvangen: per mail (downloadlink), Google Drive of Dropbox. Als de conversie afgelopen is wordt je bestand bezorgt. Dat kan even duren maar ondertussen kun je gewoon andere dingen doen, je hoeft er niet op te wachten. Check zeker ook eens de blog, voor sommige bestandstypes zijn er extra mogelijkheden, zo kan je voor e-book bestanden aangeven op welke reader je het bestand uiteindelijk wilt lezen.

Als gast kan je bestanden tot 100MB converteren. Je hebt 2 uur om de resulterende file op te halen. Na gratis registratie kun je tot 1000MB opladen naar de service. Het resultaat blijft 24 uur beschikbaar. Waarschijnlijk komt er ook een betalende versie.

CloudConvert werkt ook op mobiele apparaten. Er is ook een API beschikbaar die ontwikkelaars moet toelaten deze service te integreren in hun eigen toepassingen.

Ze claimen dat bestanden onmiddellijk worden verwijderd en dat niemand toegang heeft. Voor confidentiële documenten zou ik toch een andere oplossing kiezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet, Recensie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s