Zoek het toch zelf eens op !

Ook soms last van mensen die om de haverklap vragen stellen waarvan het antwoord zo op het internet te vinden is? Je tikt de vraag in Google en stuurt hen het antwoord door, maar eigenlijk hadden ze dat net zo goed zelf kunnen doen en dat had jou tijd en vooral ergernis kunnen besparen.

Voor dit soort situaties is er ‘let me google it for you’. Surf naar  http://lmgtfy.com/, en geef in het zoekveld je zoekterm in. In plaats van een resultatenlijst krijg je een link die je kan kopiëren. Je kan ook een verkorte url(tinyurl) opvragen of een preview bekijken. Stuur de link naar de hardnekkige vraagsteller en hij of zij krijgt een spoedcursus zoeken met Google via een geanimeerde pagina waarna de resultatenlijst getoond wordt.

De link heeft altijd de vorm http://lmgtfy.com?q=zoekterm, dus je hoeft eigenlijk niet via de website te gaan om zo’n link te maken. Je kan de link zo aanpassen door het juiste woord achter q= te plaatsen. Bestaat je zoekopdracht uit meerdere woorden dan worden er + tekens tussen geplaatst: http://lmgtfy.com?q=zoekterm+met+meerdere+woorden.

Liever zoeken in een andere zoekmachine? Ook dat is mogelijk. Helemaal onderaan de webpagina vind je een dropdownbox met verschillende zoekmogelijkheden zoals Google News, Bing, en Wikipedia. Die zijn enkel in het Engels beschikbaar. Selecteer je een andere taal dan wordt steeds een zoekopdracht in Google uitgevoerd.

In het Nederlands heb je ook ‘Ik google het even voor jou’. Surf naar http://ighevj.nl (of http://qooqle.nl), en geef je zoekterm in.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s