Je eigen infographics

Beelden zeggen meer dan woorden. En dat gaat meer dan ooit op in deze supersnelle tijden waar je van de surfer vaak maar een paar seconden krijgt om je boodschap over te brengen. Een gewone grafiek of diagram is niet voldoende, het moet ook de aandacht trekken tussen al die andere beelden waar we mee worden overspoeld.

Infographics zijn soms grafische pareltjes maar ook als je geen designer bent kan je tegenwoordig mooie presentaties maken van je data maken. Daarvoor zijn heel wat tools beschikbaar, van sommigen is een gratis versie beschikbaar.

Easel.ly stelt een set templates ter beschikking die volledig kunnen aangepast worden: de tekst, achtergrondkleuren maar ook grafische elementen kunnen gewijzigd worden. En dat gaat heel gemakkelijk. Dubbel klikken op een tekst bijvoorbeeld opent een textbox. Er is een ruime keuze aan afbeeldingen die eenvoudig op het canvas te slepen zijn. Om een aangepaste infographic op te slaan moet je wel een account aanmaken op de website. De visual kan dan worden opgeslagen als jpg. Je krijgt ook een ‘embed link’ waarmee je de infographic in je eigen website kan opnemen. Je kan de visual ook publiek maken zodat het gemakkelijk kan geshared worden op sociale media.
Easel.ly is nog in beta en werkt niet in internet explorer.

Wil je graag een infograpic van je website verkeer? Visual.ly heeft onlangs de mogelijkheid beschikbaar gesteld een eenvoudige infographic te genereren van je website statistieken op basis van Google Analytics gegevens. Ook hier moet je een account aanmaken.

Ze bieden ook templates aan om facebook- en twittertraffiek visueel voor te stellen. Deze leuke templates zijn gesponseerd en daardoor niet zo geschikt voor professioneel gebruik. Tenzij je bedrijf er natuurlijk zelf één sponseert en het eigen bedrijfslogo erop laat zetten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s