Je eigen “pay with a tweet” knop

Je hebt een eBook, filmpje, muziekbestand, presentatie,… gemaakt die je met de wereld wil delen, liefst met zoveel mogelijk mensen?

Dan is “Pay with a tweet” messchien wel de oplossing. Iedereen kan gratis de content downloaden op voorwaarden dat ze er eerst een tweet over versturen of iets op Facebook posten, dat kan ook.

Op deze manier kan je veel meer mensen bereiken dan door enkel een link op je website of blog te zetten. Zelfs als er knoppen voor delen op sociale netwerken bij staan. Niet iedereen zal ze spontaan gebruiken ook al zijn ze meer dan tevreden met het aangebodene.

Hoe doe je het?

Op www.paywithatweet.com kan je zelf een knop genereren. Na het invullen van het formulier krijg je een stukje html-code voor in je website.
Ondanks de naam krijgt de gebruiker de keuze om twitter of facebook te gebruiken bij zijn betaling. Je moet zelf je bestanden ergens parkeren, want de service handelt enkel de betaling af en stuurt de gebruiker na afloop naar de door jou opgegeven url.

Een soortgelijke service is Flood van Viperchill. Ook hier volstaat het een formulier in te vullen om een button te krijgen.

Gebruik je wordpress voor je website? Dan zijn er verschillende plugins beschikbaar: Tweet2download bijvoobeeld, dat enkel werkt met Twitter of wpLike2Get die veel uitgebreider is en ook de mogelijkheid heeft te betalen met een like op Facebook of Google+.

Aangezien elk sociaal netwerk over zijn eigen API’s beschikt is het perfect mogelijk je eigen button te maken. Op het internet zijn er heel wat voorbeelden te vinden met jQuery.

Bezind eer je begint

Sommigen beschouwen het als spam. En anderen vragen zich af waarom ze iets zouden delen op hun sociaal netwerk voor ze weten of het wel de moeite waard is. De download komt immers pas achteraf.

Een hele website volstouwen met “pay with a tweet” linken is dan ook geen goed idee. Maar bij spaarzaam en doelgericht gebruik lijkt het me zeker een verdedigbare strategie.

Iets wat minder weerstand oproept is “click to tweet” waarbij je het extra gemakkelijk maakt een tweet te versturen over jouw topics.
Van clicktotweet krijg je een link terug, die je in je website of ezine kan integreren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet, Sociale netwerken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Je eigen “pay with a tweet” knop

  1. Pingback: Bookgrabbr, een e-book voor een share | In de kantlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s