Je facebookprofiel doorlichten met Wolfram Alpha

Altijd al willen weten welke van je berichten de meeste likes krijgen?  Wie van je vrienden het meeste reageert op je berichten? Of simpelweg hoeveel berichten je eigenlijk zelf al geplaatst hebt ?

Stel de vraag ‘facebook report’ aan Wolfram Alpha en je krijgt een uitgebreid antwoord.

Wolfram Alpha heeft natuurlijk niet zomaar toegang tot je Facebook account. Je krijgt een pagina met een grote knop ‘Analyse my facebook data’. Bij verder klikken worden je logingegevens voor Facebook gevraagd en de toestemming om data te lezen. Daarna kan je een account maken op Wolfram Alpha zelf en dán krijg je je gegevens.

Het rapport bevat gegevens over je eigen activiteit op Facebook, statistieken over je berichten, de relaties tussen je vrienden en meer. Het is interactief: je kan zelf, afhankelijk van het item parameters van de grafieken wijzigen. Je kan bijvoorbeeld  specificeren of je de gegevens per maand of per week wil bij de historiek van je activiteiten. Maar ook: klik op de naam van een vriend en krijg statistieken van zijn account te zien (voor zover het gegevens zijn die met jou werden gedeeld).Stukje uit een facebook rapport gegenereerd door Wolfram Alpha

Stukje uit een facebook rapport gegenereerd door Wolfram Alpha

Elk onderdeel kan ook gedeeld worden via verschillende sociale media.

Overigens kun je aan Wolfram Alpha heel wat meer vragen stellen dan over je Facebook profiel. In tegenstelling tot een gewone zoekmachine krijg je geen ellenlange lijst van linken naar websites terug maar wordt een antwoord geformuleerd in de vorm van een rapport op basis van een eigen database en bronnen op het internet. Zo krijg je voor een datum de verschillende notaties, hoever die datum in het verleden ligt, maar ook de belangrijkste historische gebeurtenissen en om hoe laat de zon opkwam.

Er wordt steeds aangegeven hoe je vraag werd geïnterpreteerd door de machine. Soms is het wat zoeken welke woorden je moet gebruiken zodat je vraag wordt geïnterpreteerd zoals jij het wil. De zoekmachine is vooral geschikt voor wetenschappelijke en historische vragen. Ook complexe wiskundige bewerkingen zijn mogelijk.

Wolfram Alpha spreekt alleen Engels.

Allerhande apps zijn beschikbaar voor IOS en Android. Deze zijn niet gratis.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Sociale netwerken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s