Je eigen twitterwall

Op geen enkel event kan je er aan ontsnappen: grote schermen waarop de voortdurende (dat is tenminste de bedoeling) stroom van twitterberichten over datzelfde event wordt getoond.

Helemaal nieuw is het idee om berichtjes op grote schermen te projecteren eigenlijk niet. Het ligt helemaal in de lijn van de sms-boodschappen die al een eeuwigheid op festivals geprojecteerd worden. Twitterberichten worden vooral op (marketing) events en beurzen geprojecteerd. Kwestie van zoveel mogelijk deelnemers te laten tweeten, en zo nog meer mensen te bereiken én om te tonen dat je helemaal mee bent met de technologie en de sociale media.

Wil je tonen dat je helemaal mee bent  en ook zo’n ‘wall’ op je bedrijfspresentatie,  studentenfuif, schoolfeest, of verjaardagsfeestje?
Alles wat je nodig hebt is een computer met internetverbinding en een groot scherm of een beamer.

On-line kan je kant-en klare ‘twitterwalls’ vinden.

Het enige wat je moet doen is een goede #hastag verzinnen en vooral zoveel mogelijk mensen overtuigen om die te gebruiken. Want niets is zieliger dan een lege ‘wall’.

Twitterwall.me werkt zeer eenvoudig: je hoeft enkel een tag op te geven en eventueel een link naar een achtergrondafbeelding. Een demo vind je hier.

Twitterfountain en  Livewall bieden heel wat meer mogelijkheden. Van volledig gepersonaliseerde achtergronden en logo’s tot integratie met andere sociale media zoals facebook en youtube, en de mogelijkheden om te modereren. Een aantal van deze extra services zijn betalend maar de basisfunctionaliteit is wel gratis beschikbaar.
Twittermania heeft een duidelijk blogpost over het gebruik van deze tools.

Wil je meer uit je ‘twitterwall’ halen dan is dit artikel met tips een aanrader.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet, Sociale netwerken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s