Trap!t: vinden zonder zoeken

Trap!it wordt vaak aangeduid als een zoekmachine maar dat is niet helemaal waar, laat staan dat het een rechtstreekse concurrent voor Google Search  zou zijn.

Trap!t is nog het best te vergelijken met Google Nieuws. Google Nieuws heeft standaard een paar rubrieken maar je kan ook zelf een topic opgeven (en bewaren in je profiel als je dat wil) en vervolgens krijg je dan de meest recente nieuwsberichten voorgeschoteld.
Trap!t zoekt niet in nieuwsberichten maar in blogs, Amerikaanse blogs weliswaar. Je hebt er dus niet veel aan als je berichtgeving over de lokale voetbalploeg wil volgen maar voor technologische onderwerpen bijvoorbeeld werkt het wel.

Om te beginnen moet je wel een account aanmaken. Dat kan op basis van je twitter- of facebookaccount maar ook op basis van een email adres.

Er is een prominente zoekbalk zoals bij andere zoekmachines. Na een zoekopdracht krijg je de mogelijkheid er een ‘trap’ van te maken.

De navigatie bestaat uit ‘My traps’ en ‘Reading list’. Onder ‘My traps’ vind je je opgeslagen zoekopdrachten terug maar ook ‘Feature traps’, een aantal algemene thema’s zoals nieuws, sport, showbizz,….Alle artikels worden standaard  weergegeven in blokken layout en kunnen gesorteerd worden op relevantie en publicatiedatum (meest recente eerst). Men kan ook kiezen voor een meer vertrouwde lijst als lay-out.

Trap!it claimt een lerende zoekmachine te zijn die enkel de voor jou relevante nieuwtjes toont. Hiertoe is elke item voorzien van een ‘like’ en ‘dislike’ button.  En dat lijkt goed te werken. Voor de zoekterm ‘Bat’ kreeg ik in eerste instantie zowel artikels over ‘vleermuizen’ als over ‘cricket’ en ‘baseball’ (blijkbaar heet het slaghout ook bat). In de eerste selectie klikte ik systematisch alle vleermuisartikels aan en ik heb later geen sportartikels meer zien opduiken.

Verder is er ook een knop ‘Read later’ waarmee je een artikel in de ‘Reading list’ kan plaatsen.

Trap!it is handig als je het nieuws rond een bepaald onderwerp wil volgen en er een aantal artikels en opinies rond wil lezen. Je kan op elk ogenblik checken wat trap!t voor jou heeft verzamelt. Je krijgt op die manier heel wat lectuur voorgeschoteld.

Maar voor een antwoord op een concreet probleem zoals de openingsuren van de dichtsbijzijnde pizzeria, kan je nog steeds best bij Google of Bing terecht, ook in Amerika.

Update (8/12/2013): vanaf 15/1/2014 is trap.it jammer genoeg niet meer gratis ter beschikking voor individuele gebruikers. Enkel de betalende services voor bedrijven zullen verder worden uitgebouwd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Internet, Recensie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Trap!t: vinden zonder zoeken

  1. Pingback: Zoekrobot met artificiele intelligentie vind enkel wat jij zoekt | In de kantlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s