Paperless office een stapje dichterbij

Amazon lanceerde onlangs een nieuwe applicatie: Send To Kindle.
Voorlopig is er enkel een versie voor Windows. Een Mac-versie is aangekondigd.
Je kan dit programma gratis downloaden op www.amazon.com/sendtokindle

In Windows Explorer verschijnt dan een extra menu-item ‘Send To Kindle’ bij het rechts klikken op een bestand. Tenminste als dat bestand een formaat heeft dat ondersteund wordt : DOC, DOCX, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP of PDF. Na klikken kan je nog kiezen naar welk apparaat het document moet worden verstuurd. Op dit ogenblik worden enkel de Kindle readers en de apps voor Ipad en Iphone ondersteund. Het verzenden zelf gaat via WIFI of Whispernet (3g, betalend).

SendToKindle Windows ExplorerSend To Kindle doet ook dienst als virtuele printer. Vanuit bijna elk programma met printmogelijkheid kunnen bestanden als PDF naar je Kindle worden gestuurd.

Print dialogVerslagen, rapporten, handleidingen, e-mails,memo’s… op deze manier worden ze even snel naar de Kindle gestuurd als naar de printer. Je kan ze meenemen om onderweg te lezen, of gewoon ter plaatse omdat documenten lezen op een gewoon PC scherm  nu eenmaal lastig  is.
En zijn dat nu niet net de twee voornaamste redenen waarom veel documenten op kantoor op papier worden geprint om daarna in de afvalbak te verdwijnen?

Ook als je e-reader geen Kindle is kan je eigen documenten op je toestel lezen maar het overzetten van PC naar e-reader vereist meestal een omslachtige procedure en niet elke e-reader ondersteunt een veel gebruikt formaat als .doc of .docx.

Op de de elektronicabeurs CES te Las Vegas werd door het Nederlands bedrijf Gembird een e-paperprinter ( ePP) voorgesteld. Dit is een eInk e-reader die via docking station met usb-aansluiting met een computer kan worden verbonden en dan automatisch als printer wordt herkend. De ‘geprinte’ documenten worden op het toestel opgeslagen. Met behulp van een stylus kunnen aantekeningen worden gemaakt. Gewijzigde documenten worden als pdf weer terug op de PC gezet.
Dit apparaat zou in april op de markt komen. Afwachten of het een succes wordt.

Gebruik je een tablet of smartphone (Ipad / Iphone of een Android toestel) dan is een tool zoals DropBox erg handig. Je gooit je bestanden in de dropbox folder op je PC en ze duiken weer op in de folder op je toestel. Voorwaarde is wel dat er een internetverbindig beschikbaar is op beide apparaten. En je hebt apps op je tablet nodig die de gewenste bestandformaten kunnen lezen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eReader, Mobile en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s