Currents, Google’s magazine app.

Google Currents

Enkele dagen geleden lanceerde Google Currents, een nieuwsmagazine app die de concurrentie aan moet gaan met Flipboard.  In tegenstelling tot Flipboard is Currents niet enkel beschikbaar voor Iphone en Ipad  maar ook voor Android toestellen.
Voorlopig is de app enkel in de VS te verkrijgen via de Marketplaces.

Eigenaars van een Android toestel hoeven echter niet te wachten tot ook de rest van de weereld aan de beurt is. Op het internet is de app ondertussen ook buiten de store te downloaden, bv hier op het forum van XDA developers.

Bij het installeren van de app wordt een google account gevraagd. Het is al snel duidelijk waarom de app voorlopig enkel in de VS beschikbaar is. Alle nieuwsbronnen in de app zijn Amerikaanse nieuwssites. Maar onder ‘Library’ is het ook mogelijk via ‘Search’ eigen feeds toe te voegen. Onder ‘Google reader’ vind je al je feeds terug die je onder je google account aan Google reader hebt toegevoegd. Naast ‘Library’ is er ook trending waar je uit een (beperkt) aantal topics kan kiezen. Current verzamelt dan de 5 meest recente berichten ongeacht de bron.

De content van de feeds wordt als eenvoudig magazine weergegeven maar uitgevers hebben via  de mogelijkheid zelf een magazine samen te stellen op basis van hun on-line content- en multimediafeeds. Daarvoor heeft Google een on-line applicatie ontwikkeld: Google Currents Producer.Daarbij kan de look en feel aangepast worden. Het is zelfs mogelijk artikels uit een feed te verwijderen of aan te passen enkel voor het Currents magazine. De producer werkt enkel in de Chrome browser.

Er zijn al een aantal nederlandstalige magazines beschikbaar:

En natuurlijk ook:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mobile, Recensie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Currents, Google’s magazine app.

  1. Marge zegt:

    [Update] Vanaf 12/04/2012 is Currents internationaal beschikbaar in de in de iOS App Store en in de Google Play Store.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s