eCadeautips(1): voor de e-lezer

December is pakjesmaand. De jacht is geopend op het meest originele en passende cadeau. En rond een cadeau hoort een strik, of niet soms?

Fervente lezers zijn meestal de gemakkelijkste om een pakje voor te vinden. Een boek van hun favoriete schrijver of uit de boeken top tien of desnoods een cadeaubon, verder hoeft u niet te zoeken. Tenzij natuurlijk diezelfde lezer afgelopen jaar een e-reader of tablet heeft gekocht en nu zweert bij digitaal lezen.

Dan helpt de ebookstick u misschien wel uit de nood: een geheugenstick die een vijftal e-boeken bevat rond een bepaald thema, thrillers bijvoorbeeld of romantische verhalen, verpakt in een mooi doosje.

Een variant is de krasboek. Een stevige kaart met de cover van het boek, de covertekst en code onder een kraslaagje waarmee het boek gedownload kan worden. Dit is nog in experimentele fase maar er doen verschillende uitgeverijen aan mee.

Iets soortgelijk is de ebookKaart. Een iets ander model kaart eveneens voorzien van een downloadcode. Het verschil met het krasboek: andere uitgeverijen en dus een ander selectie van boeken.

Dit zijn allemaal Nederlandse initiatieven. Waar blijven de Vlaamse uitgeverijen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Andere, eBook, eReader en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s