Van Indesign naar IPad

Adobe Indesign is een desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties.

Dit product wordt vooral gebruikt door professionelen in de grafische sector. Opmaken van magazines, reclamefolders, en flyers, het kan allemaal.

In Indesign CS5.5 is het ook mogelijk te exporteren naar Epub format. Aangezien er ook filmpjes in kunnen gaat het waarschijnlijk over de Epub versie van Apple die enkel met de IBook App kan worden gelezen. Zo’n IBook Epub kan in de bookstore van Apple geplaatst worden en verkocht.

Spectaculaire lay-outs zoals bij drukwerk of in pdf zijn hier niet mogelijk. ePub is normaal gezien niet geschikt voor een vaste lay-out omdat het ontworpen is om te reflowen: de tekstbreedte wordt aangepast aan de breedte van het scherm zodat je nooit moet scrollen of inzomen, ook niet op een smartphone. Dat beperkt de mogelijkheden want als ontwerper kun je niet werken met vaste afmetingen van tekstblokken.

Voor een meer grafisch resultaat moet je een app maken. Dat kan vanuit de foliobestanden  maar daarvoor heb je Adobe’s Digital Publishing Solution nodig. De resulterende apps zouden niet alleen voor de Ipad maar ook voor andere tablets geschikt zijn.

Je kan je Indesign bestanden (of pdf) ook tot apps laten verwerken door gespecialiseerde bedrijven

Dicht bij huis is er push2tablet met Tablisto App (een soort krantenwinkel). Ze stellen online tools ter beschikking waarmee je op basis van een pdf een magazine kan maken die via hun App verkocht en gelezen kan worden.  Dit is niet gratis, push2tablet factureert per gedownload bestand.

Bronnen:

http://indesignsecrets.com/turning-indesign-files-to-ipad-apps.php
http://www.adobe.com/nl/products/digitalpublishingsuite/
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/10/28/suske-en-wiske-beleven-avonturen-met-adobe-digital-publishing-suite/article-1195125048111.htm
http://www.push2tablet.com/index.html

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eBook en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s