Digitale boekenbeurs ?

De boekenbeurs toont dat ze mee is met de tijd en biedt een app aan met een mobiele versie van de boekenbeurssite.
Er is het e-pavilioen, dat naast een hoop kinderen die spelletjes spelen op de tentoongestelde tablets en een demohoekje voor de nieuwe Sony e-reader niet veel spannends of informatief leek te bevatten. O ja, je kan er de eerste e-reader krant van Vlaanderen meenemen. Die is ook beschikbaar voor IPad, maar de link naar de pdf-versie op de website werkt niet en is na een paar meldingen van dit euvel zelfs helemaal weggehaald. Wie geen IPad heeft mag hem dus niet digitaal lezen,…

Een aantal standhouders afficheren duidelijk hun website, en op sommige standen was een computer aanwezig waarmee het volledige aanbod kon doorzocht en desgewenst gekocht worden. Verder is Wolters Kluwer weer aanwezig met een boekenloze stand, met schermen waar hun online producten kunnen worden uitgeprobeerd. Lannoo heeft op zijn stand hier en daar QRcodes aangebracht die toegang geven tot filmpjes, bv een interview met een auteur of een trailer van de verfilming van een boek. (Zou dit succes hebben? Ik heb alvast niemand naar zijn smartphone zien grijpen.) Er is een stand met interactieve kinderboeken (Fundels) en bij de Boeck hebben ze flyers liggen over hun digitaal aanbod.

Al bij al toch een minderheid van de standhouders die zich digitaal wil profileren. Het gedrukte boek is nog lang niet dood, gelukkig maar. Maar iets meer innovatieve demo’s, dat had wel gemogen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Andere en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s