Firefox toont geen afbeeldingen

Bij het surfen naar Facebook viel het op. Na een update van firefox 3.zoveel naar firefox 5 waren de afbeelding verdwenen. Op het eerste zicht geen andere problemen. Nog kinderziektes van de nieuwe browser ? De website niet langer compatibel?

Verder upgraden naar versie 6 leverde geen verbetering op. Ook andere website bleken problemen en vooral veel ergernis op te leveren. Dat WordPress maar half zichtbaar was is niet handig, en waarnemingen.be werkt gewoon niet als de afbeeldingen van Google maps niet zichtbaar zijn.  Andere websites daarentegen leken geen problemen te geven. En het is helemaal frustrerend als ondertussen een collega helemaal geen problemen ondervind.

Op internet geen duidelijk antwoord gevonden.  Het kunnen de firefox instellingen zijn maar ook de add-ons of de firewall op je pc.

Settings controlleren is het eenvoudigste:
Onder het menu item Extra > Opties, in het tabblad ‘Inhoud’ moeten zowel ‘Afbeeldingen automatisch laden‘ en ‘Javascript inschakelen’ aangevinkt zijn. Kijk zeker ook dat dat er niets onder de knop ‘Uitzonderingen’ zit. (Tools > Options, tab Content)

Ook Add-ons of extenties kunnen weergave van afbeeldingen blokkeren. Dit kan je testen door ze uit te schakelen en het effect te testen. Onder Extra > Opties, in het tabblad ‘Algemeen’ is er onderaan een knop ‘Add-ons’ beheren. (Tools > Options, tab General).
Die geeft toegang tot een overzichtspagina van de geïnstalleerde ‘extensies’. Ook plugins kun je hier terug vinden. (De naamgeving is niet erg consequent)

De snelste manier om te weten of het inderdaad hier aan ligt is alles in 1 keer uitschakelen.
Heb je prijs, dan begint het een na een opnieuw activeren om te zien wel er juist het probleem veroorzaakt. Als je veel extensies of plugins hebt kan dat tijdrovend werkje zijn.
Helpt het uitschakelen niet, dan hoef je niet verder te zoeken en kan alles in één keer weer geactiveerd worden.

Aangezien de instellingen juist waren en het uitschakelen van extensies en plug-ins niet hielp, heb ik de regels van de firewall bestudeerd. Maar daar werd ik niet veel wijzer van.
Uiteindelijk heb ik alle regels voor Firefox (Mozilla) in de firewall verwijderd zodat er nieuwe zouden worden gecreëerd.  Ik heb Kaparski geïnstalleerd maar het kan zich blijkbaar ook bij andere software voordoen.

En dat heeft geholpen maar daarvoor was ik al een paar uren bezig geweest te beginnen met het desinstalleren en opnieuw downloaden, versie 7 deze keer.
Wie zit er eigenlijk te wachten op al die releases? Ik zie alvast het verschil niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HowTo, Internet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s